Gezond & Ontspannen

Voor een goede balans tussen lichaam & geest
 

Mijn naam is Helena Rutten (1976), getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ik heb sinds 2013 een massagepraktijk aan huis.

Na mijn studie scheikunde heb ik jarenlang in de ICT gewerkt als tester en testcoördinator. Hoewel ik het werk erg leuk vond, miste ik toch écht contact met mensen en het gevoel dat ik mensen kon helpen in plaats van de hele dag achter de computer te zitten. Ik ben toen gaan rondkijken en heb verschillende workshops gevolgd om te kijken wat ik dan wilde doen. Bij de cursus ontspanningsmassage was het duidelijk, hier wilde ik mee verder!

In 2013 heb ik bij Positive Touch in Arnhem de opleiding Integrale Massage gevolgd en afgerond. De opleiding was een bewuste keuze, omdat je hier verschillende technieken leert en deze leert combineren en afstemmen op de persoon. Zo is een massage nooit hetzelfde!
In 2019 heb ik het vervolgjaar Holistische Massage gevolgd, omdat ik zowel bij mezelf als in mijn praktijk steeds vaker zag dat veel klachten een diepere oorzaak hadden dan alleen lichamelijke spanning. Emotionele spanningen, patronen die vanuit de jeugd zijn ontstaan, hebben invloed op hoe we in het leven staan en met dingen omgaan. De bewustwording hiervan zorgt voor een betere balans tussen lichaam en geest.

Tussendoor heb ik verschillende andere trainingen en cursussen gevolgd om bij te blijven, en mijn kennis en vaardigheden te verbreden en verdiepen. En dat blijf ik doen!

Opleidingen:

dec 2012: Ontspanningsmassage
feb 2013: Access Bars
feb - aug 2013: Integrale Massage bij Positive Touch
okt 2013: Thaise Voetreflex Massage
nov 2014: Dorn Therapie bij Idelette Eijgelaar
feb 2014 - feb 2015: Gezondheidscoach
mrt 2016: Vervolg Dorn Therapie
nov 2017: Advanced Skills Integrale Massage bij Positive Touch
sep 2019 - okt 2020: Holistische Massage bij Positive Touch
okt 2020: Hernia en Ischias bij Positive Touch
jan - feb 2021: Burn-out coach bij Civas