Gezond & Ontspannen

Voor een goede balans tussen lichaam & geest

 

DORN THERAPIE

Het uitgangspunt van de Dorn-therapie is een verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Dit beenlengteverschil hoeft niet altijd een anatomische oorzaak te hebben, maar ontstaat vaak doordat een gewricht langzaam uit elkaar schuift: voornamelijk door teveel zitten, een verkeerde houding, eenzijdige belasting of lang in de auto zitten.

Dit verschil kan meestal met Dorn-therapie worden gecorrigeerd. Een verschil in beenlengte veroorzaakt namelijk een scheefstand van het bekken en zo’n scheefstand zal vroeg of laat ook een verschuiving binnen de wervelkolom geven. Hierdoor kunnen allerhande klachten ontstaan, als rug- en /of heupklachten. Maar ook ischias, artrose van de heup, nekpijn, hoofdpijn, pijn in de knie van het korte been en verkrampingen in schouders. En zelfs voetproblemen (bv hielspoor), liesbreuken, verzakkingen, darm- en blaasproblemen.

De correcties die tijdens de therapie worden uitgevoerd, gebeuren altijd in beweging. De bewegingen (die je maakt tijdens de behandeling) houden de spieren bezig en ‘leiden ze af’. Op deze manier kunnen de spieren de correctie niet tegenwerken. In rust houden de spieren de wervel in zijn verkeerde positie vast en is een correctie alleen mogelijk tegen de weerstand bij de spieren in. Deze speciale manier van werken maakt Dorn- therapie tot een milde behandelvorm.

Aansluitend volgt een Breuss-massage. Dit is een zachte, pijnloze massage van de tussenwervelschijf van de wervelkolom.De tussenwervelschijf is het stukje kraakbeen dat er voor zorgt dat de zenuwen van de wervels beschermd worden en dat de wervels elkaar niet raken.
Deze massage gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen, ook op hoge leeftijd, steeds vernieuwd worden.

De hele behandeling (Dorn therapie en Breuss-massage) duurt 50 tot 60 minuten. Bij kinderen duurt de hele behandeling ongeveer 40 minuten.

Massagepraktijk Helena Rutten

Weezenhof 2119
6536 JR Nijmegen