Gezond & Ontspannen

Voor een goede balans tussen lichaam & geest

Integrale Massage is een massage die verschillende massagevormen uit het Oosten en Westen met elkaar combineert. De massagevormen zijn: klassieke massage, pulsen, stretchen, bindweefselmassage en energetische massage.

Een integrale massage wordt altijd rustig op- en afgebouwd. Zo is er eerst aandacht voor lichte, oppervlakkige ontspanning. Om daarna op zoek te gaan naar de klacht, en naar de oorzaak van de klacht. Deze hoeven namelijk niet op dezelfde plek in het lichaam te zitten. Een klacht in de arm kan bijvoorbeeld uit gespannen schouders of een spierknoop in de nek komen. Als we de oorzaak hebben gevonden, gaan we deze aanpakken door langzaam meer druk uit te oefenen, te stretchen (rekken) of te pulsen (schudden) of een combinatie hiervan. De spanning die hierbij vrij komt, integreren we met de rest van het lichaam, de omringende spieren. Op deze manier krijgt de spanning minder kans om terug te keren. Hierna pakken we eventuele andere spanningen aan om daarna af te bouwen tot een diepere ontspanning.

Bij mensen die al lange tijd met klachten rondlopen, duurt het soms wat langer om de echte oorzaak te vinden. Of het gebied rondom de klacht of oorzaak is zo gespannen dat deze eerst los gemaakt moet worden, voor er aan de daadwerkelijk klacht of oorzaak gewerkt kan worden. Immers, als de vrijgekomen spanning niet weg kan (door omliggende spanning) is deze zo weer terug bij de plek van oorzaak en is de klacht weer snel terug. In zo’n geval zijn gemiddeld zo’n 3 tot 5 behandelingen nodig.